İstanbul’da Belediyelerin Havai Fişek Kulanmama Kararı

Sakarya’da meydana gelen havai fişek faciasının ardından CHP’li belediyeler, havai fişek kullanımını yasaklamaya başladı.

Sakarya’da 6 gün arayla yaşanan ve 10 canımızı yitirdiğimiz faciaların ardından havai fişek kullanmama kararı alan il belediyelerine ilçe belediyeleri de katıldı. Uzun zamandır kuşlara verdiği zararla da tepki toplayan havai fişek kutlamalarına karşı belediyeler harekete geçti.

Önce havai fişek fabrikasında yaşanan patlamayla 7 vatandaşın yaşamını yitirmesi, sonrasında da havai fişek patlayıcılarını taşıyan kamyonda meydana gelen patlamada 3 askerimizin şehit olması ve 12 kişinin yaralanmasının ardından birçok belediye etkinliklerinde havai fişek kullanmama kararı aldı.

İstanbul’da Ataşehir, Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Esenyurt, Kadıköy, Küçükçekmece, Kartal, Maltepe. Sarıyer belediyeleri etkinliklerinde havai fişek kullanmayacağını duyuran ilk ilçeler oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dudullu-Bostancı Metro Hattı Başlangıç Töreni sonrasında gazetecilerin, Sakarya’da yaşanan patlama sonrasında gündeme gelen hava fişek kullanımıyla ilgili sorularını yanıtladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, “Havai fişek fabrikasında yaşanan faciadan sonra birçok belediye havai fişekleri yasaklama kararı aldı? İBB’nin bu yöndeki kararı nedir, konu meclis gündemine gelir m. Sakarya bizi çok üzdü. Dün, tesadüf Ankara’dan İstanbul’a dönerken bir şehidimizin ailesi ile denk geldik ve biraz dertleştik. Bütün şehitlerimize kayıplarımıza çok üzgünüz. Özellikle ikinci olayın, gerçekten bir iş kazası değil, ihmal olduğunu hissediyorum, düşünüyorum. Mutlak soruşturulması lazım. Dolayısıyla bu yaşanan Sakarya Hendek’teki olay, trajik durum ister istemez havai fişek gördüğümüzde bile bize, o günleri ve oradaki acı kayıplarımızı hatırlatacak. Dolayısıyla biz, İstanbul’da ne böyle bir uygulamayı yaparız, o bitmiştir, ne de böyle bir uygulamayı İstanbul’un herhangi bir yerinde görmek isteriz. Bu anlamda da Valiliğimizin gereğini yapmasını diliyoruz. Çünkü bazı izinler bizimle ilişkili değil. Ama biz bundan sonra biz hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız. Bunun farklı yöntemlerini buluruz. Çok daha farklı sistemlerle kutlamalarımızı yaparız. Keşke orada bir tek canımız hayatını kaybetmeseydi. Bizim yetkimizde olmayan bir hususu meclise getirmiş oluruz. Dediğim gibi bu konu da valilikler yetkili. İzinler oradan alınıyor. Başka kurumların yaptığı ve bir takım kutlama ile ilgili uygulamalar var. Sayın Valimiz ile bu konuyu konuşurum. Bizimle farklı bir görüşte olmaz diye tahmin ediyorum.”

Göz Atın

İstanbul’un Skuter Eylem Planının Detayları

Skuter (Scooter) kullanımına standart geliyor. Gelişi güzel parkların önüne geçilecek. Hız sınırıyla birlikte, eğitim şartı …

Bir cevap yazın