İstanbul Üsküdar İlçesi Kirazlıtepe Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla üç mahallede daha hız kazanıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un tam desteği ile Mehmet Akif Ersoy, Yavuztürk Mahallelerinde de yatay mimari esaslı kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamak üzere sayılı günler kaldı.
Bakan Murat Kurum çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm projelerinin biri olacak süreci başlatıyoruz.” diye belirtti.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Mehmet Akif Ersoy; 1151 ada 78 parsel. 118 bağımsız birim ile Yavuztürk; 1159 ada 33/38 parseller ve 1030 ada 1 parsel. 755 bağımsız birim olarak komşularımızın 2/3’ü yasal çoğunluğu sağlayıp, bize gelip dönüşüm istiyoruz dediler, dönüştüreceğiz. Tüm hemşehrilerimi bu seferberliğe davet ediyorum.” şeklinde konuştu.